top of page

Belangrijke steden zoals Kortrijk, Doornik, Lille(Fr), Oudenaarde, Ronse, ... met hun historische, toeristische en culturele trekpleisters en shoppingcentra.
Attracties als de Kluisbos, Mont-Saint-Aubert, riviertochten langs de Schelde
Een reeks van gezellige restaurantjes, verscholen in de intimiteit van de kleine boeredorpjes.

  • Kortrijk (op 21km): een dynamische stad met een boeiend heden en verleden. De middeleeuwse Broeltorens, de 13de-eeuwse O.L. Vrouwerkerk met Gravenkapel, de Sint-Maartenskerk met toren in Brabantse gotiek, het Begijnhof, het Belfort met de beroemde uurslagers Manten en Kalle, het Stadhuis met zijn indrukwekkende schouwen in de Schepenzaal en de Oude Raadszaal. De winkels en wandelstraten. Nationaal Vlas-, Kant- en Linnenmuseum. Vlasmuseum

  • Doornik (op 16km): 2000 jaar kunst en geschiedenis in 7 musea. Het oudheidkundig Museum met een Gallo-Romeinse sarcofaag uit de 4de eeuw. Het Museum voor Natuurgeschiedenis stelt de dierenwereld voor. Overblijfsel van de Engelse bezetting is de Hendrik VIII - Toren en het het Wapenmuseum. In het nieuwe Museum voor Sierkunst kunt u het porselein van Doornik bewonderen. Het Folkloremuseum herschept het leven van vroeger. In het Wandtapijtenmuseum kan u de wevers zien werken. Het Belfort, oudste van Noord-Europa. Het Museum voor Schone Kunsten, dat door Horta werd ontworpen, stelt een verzameling werken voor van de 15de eeuw tot heden: R. Van der Weyden (geboren in Doornik), Rubens, Jordaens, Manet, Monet, Van Gogh, Gallait, Grard.

  • Lille (Fr) (op 40km): De Noord-Franse stad in bloei. Zijn oud en nieuw stadsgedeelt. Zijn shoppingcentrum. Culturele hoofdstad van Europa in 2004.

  • Oudenaarde (op 26km): ruim 100 geklasseerde gebouwen. Oudenaarde is niet voor niets de tweede monumentenstad van Oost-Vlaanderen. Geleide bezoeken, kuieren in het winkelcentrum, verpozen in één van de vele drank- en eetgelegenheden en proeven van de streekspecialiteiten.

  • Ronse (op 21km): Bloeiend, groeiend, boeiend. Een stad midden in een oase van groen. Een stad met een rijk verleden. Een stad met diverse musea. Crypte, folklore en textiel. Ronse en de Ronde van Vlaanderen.

  • Recreatieoord de Kluisbos (op 13km). Dolle waterpret in het hartje van de Vlaamse Ardennen! Verwarmde openluchtzwembaden, glijbanen, springtoren, waterspeeltuin, beach volley, survival piste. Overdekt sportcentrum (2000 m2).

bottom of page